Open dag St. Joris

Zondag 21 mei van 10.30-13.00 uur is het Open Dag bij schuttersgilde St. Joris uit Ulft. Het clubgebouw is die dag open voor bezichtiging. Tegelijkertijd zullen de verschillende secties van St. Joris zich presenteren en is er van alles te doen voor jong en oud. Zo zijn er muziek-workshops en diverse optredens van het muziekkorps. Daarnaast zijn er demonstraties van vendeliers, marketentsters en de schietafdeling, waarbij men uiteraard ook zelf eens kan proberen. Tevens is er informatie te verkrijgen over de gratis cursus Muziek Maak Je Zelf.

Open Dag St. Joris
Zondag 21 mei 2017
10.30-13.00 uur (Gratis toegang, lid zijn niet nodig!)

Programma Open Dag:

Muziek - Workshops
Muziek kijken en zelf muziek maken: ga eens lekker los op een trommel of laat maar eens zien of je een noot krijgt uit die trompet of saxofoon.
De verschillende muzieksecties van St. Joris (o.a. slagwerk, koper/fluit, saxofoon) houden workshops waaraan je vrijblijvend deel kan nemen.
Ook zullen er optredens zijn van het muziekkorps en het opleidingsorkest.
Wil je meer weten over muziek maken? Vragen staat vrij die dag.

Vendeliers
Vendel demonstraties en uiteraard de gelegenheid om zelf eens een vaandel te slaan.

Marketentsters
De Marketentsters zullen die dag met een hapje en drankje de bezoekers van dienst zijn en je kunt tevens kennismaken met het fenomeen Marketentster.

Schietdemonstraties
De schietafdeling verzorgt die dag verschillende demonstraties en bezoekers kunnen onder begeleiding kennismaken met deze sport.