Doe mee:Polse Kermis TShirt Trofee

Het lijkt wel of de Polse Kermis elk jaar weer eerder begint en dat is ook niet zo heel gek, want op de zaterdagmorgen is het tegenwoordig al heel erg gezellig met vanaf 9.00 uur de radiouitzending van OptimaalFM en de strijd om de PKTT (= de Polse Kermis T-shirt Trofee).

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de 16e PKTT (= de Polse Kermis T-shirt Trofee). De PKTT zal tijdens de rechtstreekse radio-uitzending van ‘Van Mojn tut GoedGoan’ - met Alard Ross, op kermiszaterdag worden uitgereikt. Gastheer van dit alles Schuttersgilde St. Joris heet u van harte welkom met koffie en krentebrood.

Net als voorgaande jaren wordt op initiatief van Alard Ross, de presentator van het populaire radioprogramma op zaterdagmorgen tussen negen en elf via Optimaal FM, deze Trofee uitgereikt. Het radioprogramma zal weer direkt worden uitgezonden vanuit de schutterstent.

Er kan worden gestreden in twee klassen, individueel of als groep of team. Een deskundige jury zal zorg dragen voor een juiste beoordeling. Er wordt dan o.a. gekeken naar originaliteit, presentatie en het moet iets hebben met de Polse Kermis (het Polse thema). Teksten op de shirts mogen niet aanstootgevend, kwetsend of opruiend zijn. 

Maak je eigen shirt en doe mee
Dus weet je iets leuks?? Wacht niet langer, kom in actie! Print/druk/schrijf/plak..etc. het op een shirt en zorg dat jij het leukste Polse Kermis T-shirt hebt!!! Leg je Polse Kermis gevoel in het shirt en verras de mensen en wordt 'wereldberoemd' in de Achterhoek.

De shirts worden beoordeeld door een ervaren jury waarbij beoordeeld wordt op: originaliteit (verrassend, leuk, mooi, grappig, vernieuwend, flauw, afgezaagd, gejat, ouderwets, saai etc.) presentatie (kleuren, pasvorm, netheid, lettertype, indeling, leesbaarheid etc.) en het Polse thema (Polse gedachte goed verwoord, Pols gevoel, niet aanstootgevend, pols-kippevel).

Shirts maken
Je kunt shirt natuurlijk laten drukken (b.v. zeefdruk of foliedruk), maar het kan natuurlijk ook goedkoper en een stuk eenvoudiger. Neem b.v. een t-shirt, koop wat textielstiften en wees creatief. Een andere manier is b.v. je design te printen op zgn. T-shirt-transfer, dat bij de boekhandel, HEMA, Kruitvat of pc-shop te krijgen is. Op dit materiaal kan eenvoudig geprint worden, thuis met je eigen printer en wordt daarna met de strijkijzer aangebracht.  

Deelnemen aan de PKTT
Wil je meedoen zorg er dan voor dat je op zaterdagmorgen tussen negen en elf aanwezig bent gekleed in je T-shirt in de kermistent van de Pol aan de Hofstraat. Na elven zullen de winnaars bekend worden gemaakt.  

Kom gerust even 'radio kijken' en proef alvast een beetje van de Polse Kermis!!

Foto's van de PKTT 2018: KLIK HIER